Çfarë është 192.168.0.0 Adresa IP?

192.168.0.0 adresa IP

IP qëndron për protokollin e internetit. Çdo rrjeti ka një adresë unike IP. Gama e adresës IP 192.168.255.255. IP përmban një gamë të adresave, numri i parë në një gamë të thjesht të rrjetit. Të njëjtën adresë IP lejon pajisjet të ndryshme për t'u lidhur me njëri-tjetrin në të njëjtin rrjet.

Cfare eshte 192.168.0.0?

192.168.0.0

Subnet ka tre adresat IP të shërbimit:

  • subnet IP,
  • multicast IP,
  • parazgjedhur gateway IP.

192.168.0.0 është një adresë IP subnet në këtë rast.

Normalisht shumica e pajisjeve nuk e përdorin 192.168.0.0 si një adresë IP, sepse një herë ajo është përdorur si një adresë IP për rrjetin e veçantë dhe në qoftë admin përpiqet të caktojë 192.168.00 për çdo pajisje në rrjet, si një adresë statike IP, i gjithë rrjeti do të mbyllen derisa pajisja është shkëputur.

teorikisht, 192.168.0.0 mund të jepet për pajisje të veçantë, në qoftë se ajo ka një gamë shumë të madhe të adresave. Kjo është arsyeja pse pajisjet me adresën IP që mbarojnë me zero normalisht nuk janë përdorur.

Ka një gamë të ndryshme të 192.168.0.0

Madhësia e 192.168.0.0 Rrjeti varet maskë zgjedhur rrjetit zgjedhur.

Atje jane 3 varg të ndryshme të përmendura më poshtë:

  • 168.0.0/16: varion nga 192.168.0.0 në 192.168.255.255 me rreth 65,534 pret.
  • 168.0.0/18: varion nga 192.168.0.0 në 192.168.63.255 me rreth 16,382 pret.
  • 168.0.0/24: varion nga 192.168.0.0 në 192.168.0.255 me rreth 254 pret.

Routers broadband të përdorura në shtëpi shkon në 192.168.0.0 Rrjeti zakonisht kanë 192.168.0.0/24 si konfigurimin e tyre, nga se unë do të thotë se ata zakonisht përdorin 192.168.0.1 si adresën e tyre portë lokale.

 

si 192.168.0.0 punimet?

Shënimeve dhjetore janë konvertuar në një format të lexueshëm nga numrat binare. Binar duket si (11000000 10101000 00000000 00000000).

Ping teston ose ndonjë lidhje të tjera nga interneti apo rrjete të tjera jashtë të private adresën e rrjetit IPv4 nuk mund të dërgoheshin për të.

A mund të caktojë 192.168.0.0 për të një kartë e rrjetit të kompjuterit tim ose laptop?

jo! You can’t assign this address to any network device (edhe në router tuaj) sepse në këtë rast rrjeti juaj mund të funksionojnë keq dhe ju mund të gjeni probleme të ndryshme të rrjetit të lidhura. Shembulli më i afërt: your device may be not accessible over the LAN (rrjet lokal zonë).

Fjalë përfundimtare

Unë mendoj se ajo duhet të jetë informacion të mjaftueshëm në lidhje me 192.168.0.0 IP Address Default Router Emri i përdoruesit & fjalëkalim. Shpresoj se të gjitha llojet e informacionit të dobishme për ju, por në qoftë se jeni përballur me ndonjë problem në lidhje me këtë post, atëherë ju lutem komentoni për ne, ne do të përpiqemi për të zgjidhur problemin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Faleminderit për vizitën faqen tonë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *