192.168.1.1

192.168.1.1 admin Login

Што е историјата зад 192.168.1.1?

Првично имаше 5 класи на интернет адресата А, B, и C, which were general use D which was reversed for multicast addressing and E as reserved for experimental use. This class system was used when allocating out IP addresses to a company.

класа А, B, и се однесува на C

Although write out IPv4 addresses in decimal the definitions of A, B, и Ц се однесува всушност смета како се гледа на адреса во бинарна. Во ова, адресата е претставена од страна на 4 групи 8 битови. исто така,, note that IP Addresses are actually split into 2 Делови. A part presenting the network and a part representing the host.

На типичен IP адреса како што се користи на домашната мрежа.

192.168.1.1

Во Бинарни што е.

11000000 10101000 00000001 | 00000001

мрежа дел | домаќин на дел

192.168.1.е дел од мрежата на адреса и последните 1 is the host part.

Што е 192.168.1.1 IP адреса?

192.168.1.1

192.168.1.1 IP адреса е на стандардната порта на повеќето безжични рутери како амо-линк, Cisco, Linksys, D-Link, Belkin, Asus, Netgear, and Billion Router or ADSL modems. There are several IP main addresses a router can take, 192.168.1.1 is the most common one though 10.0.0.1 или 192.168.0.1Исто така, постојат и други опции. These are commonly known as host addresses.

Конкретно може да се управуваат Опции за безбедност, управување со мрежата, WAN (Wide Area Network), ADSL (Асиметрична дигитална претплатничка линија), IP QoS, DNS (Domain Name System), WLAN (Безжична мрежа Local Area) подесувања, DSL (Дигитална претплатничка линија), прокси, LAN (локална мрежа), МЕК (Медиум за контрола на пристап), ВЕЦ блок меѓу другите.

 

Како да се најавите 192.168.1.1 IP адреса Чекор по чекор упатство

ЧЕКОР 1. Најпрво, можете да ги внесете https://192.168.1.1 into your browser’s address bar.

 

192.168.1.1 admin Login

 

ЧЕКОР 2. Потоа Ако добивање на грешка, then Https://192.168.1.1 is not your router’s IP address.

So my friends you can check below Стандардна рутер IP адреса листа:

рутер бренд

Најава IP

2жица
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.254
 • 10.0.0.138
3со
 • 192.168.1.1
 • 192.168.1.10.1
Actiontec
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.2.1
 • 192.168.254.254
Airlink
 • 192.168.1.1
 • 192.168.2.1
Airlive
 • 192.168.2.1
Airties
 • 192.168.2.1
јаболко
 • 10.0.1.1
Amped Безжична
 • 192.168.3.1
Asus
 • 192.168.1.1
 • 192.168.2.1
 • 10.10.1.1
Aztech
 • 192.168.1.1
 • 192.168.2.1
 • 192.168.1.254
 • 192.168.254.254
Belkin
 • 192.168.1.1
 • 192.168.2.1
 • 10.0.0.2
 • 10.1.1.1
милијарди
 • 192.168.1.254
 • 10.0.0.2
Бафало
 • 192.168.1.1
 • 192.168.11.1
Dell
 • 192.168.1.1
Cisco
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.30
 • 192.168.0.50
 • 10.0.0.1
 • 10.0.0.2
D-Link
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.0.10
 • 192.168.0.101
 • 192.168.0.30
 • 192.168.0.50
 • 192.168.1.254
 • 192.168.15.1
 • 192.168.254.254
 • 10.0.0.1
 • 10.0.0.2
 • 10.1.1.1
 • 10.90.90.90
Edimax
 • 192.168.2.1
еминентни
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.8.1
Gigabyte
 • 192.168.1.254
Хокинг
 • 192.168.1.200
 • 192.168.1.254
Huawei
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.3.1
 • 192.168.8.1
 • 192.168.100.1
 • 10.0.0.138
LevelOne
 • 192.168.0.1
 • 192.168.123.254
Linksys
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.10
 • 192.168.1.210
 • 192.168.1.254
 • 192.168.1.99
 • 192.168.15.1
 • 192.168.16.1
 • 192.168.2.1
Мајкрософт
 • 192.168.2.1
Моторола
 • 192.168.0.1
 • 192.168.10.1
 • 192.168.15.1
 • 192.168.20.1
 • 192.168.30.1
 • 192.168.62.1
 • 192.168.100.1
 • 192.168.102.1
 • 192.168.1.254
MSI
 • 192.168.1.254
Netgear
 • 192.168.0.1
 • 192.168.0.227
NetComm
 • 192.168.1.1
 • 192.168.10.50
 • 192.168.20.1
 • 10.0.0.138
Netopia
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.254
планета
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.254
Repotec
 • 192.168.1.1
 • 192.168.10.1
 • 192.168.16.1
 • 192.168.123.254
Senao
 • 192.168.0.1
Сименс
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.254
 • 192.168.2.1
 • 192.168.254.254
 • 10.0.0.138
 • 10.0.0.2
Sitecom
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.254
 • 192.168.123.254
 • 10.0.0.1
SMC мрежи
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.2.1
 • 10.0.0.1
 • 10.1.10.1
Sonicwall
 • 192.168.0.3
 • 192.168.168.168
SpeedTouch
 • 10.0.0.138
 • 192.168.1.254
Sweex
 • 192.168.15.1
 • 192.168.50.1
 • 192.168.55.1
 • 192.168.251.1
шатор
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
Томсон
 • 192.168.0.1
 • 192.168.1.254
 • 192.168.100.1
Амо-линк
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.0.254
TRENDnet
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.0.30
 • 192.168.0.100
 • 192.168.1.100
 • 192.168.1.254
 • 192.168.10.1
 • 192.168.10.10
 • 192.168.10.100
 • 192.168.2.1
 • 192.168.223.100
 • 200.200.200.5
U.S. роботика
 • 192.168.1.1
 • 192.168.2.1
 • 192.168.123.254
зум
 • 192.168.1.1
 • 192.168.2.1
 • 192.168.4.1
 • 192.168.10.1
 • 192.168.1.254
 • 10.0.0.2
 • 10.0.0.138
ZTE
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.100.100
 • 192.168.1.254
 • 192.168.2.1
 • 192.168.2.254
Zyxel
 • 192.168.1.1
 • 192.168.0.1
 • 192.168.2.1
 • 192.168.4.1
 • 192.168.10.1
 • 192.168.1.254
 • 192.168.254.254
 • 10.0.0.2
 • 10.0.0.138

ЧЕКОР 3. Then after Enter your default roter username and password to login to your router.

ЧЕКОР 4. If you forgot your username and password you can follow the below provided instructions to recover them.

If you did not change the default username and password that comes with the router then you can please check your Стандардна рутер корисничко име и лозинка Листа:

рутер бренд

Најава IP

Корисничко име

Лозинка

3со http://192.168.1.1 admin admin
Belkin http://192.168.2.1 admin admin
BenQ http://192.168.1.1 admin admin
D-Link http://192.168.0.1 admin admin
Digicom http://192.168.1.254 admin Микеланџело
Digicom http://192.168.1.254 корисникот лозинка
Linksys http://192.168.1.1 admin admin
Netgear http://192.168.0.1 admin лозинка
Sitecom http://192.168.0.1 Sitecom admin
Томсон http://192.168.1.254 корисникот корисникот
САД Роботика http://192.168.1.1 admin admin

ЧЕКОР 5. Once you are in the router’s admin panel then you will be able to change and modify all internet settings.

Што да направите ако сте заборавиле корисничко име и лозинка на вашиот рутер

рутер ресетирање

Здраво момци!! Ако веќе сте го смениле и да заборавите вашиот рутер корисничко име или лозинка, then you can simply reset the router alternatively. Со тоа ресетирање на фабрички ресет, Корисничко име и лозинка стандардно ќе бидат обновени. копчето за ресетирање на повеќето рутери е многу мала и може да биде тешко да се најде. Ќе треба молив Перо, игла, или други тенки предмети да го притиснете надолу за околу 15 секунди.

 

Како да пристапите Циско рутер со користење 192.168.1.1

Прво на сите ќе можат да го поврзете вашиот Cisco рутерот на вашиот компјутер со помош на RJ45 кабел.

Потоа, по Вклучување на Cisco рутер и компјутер.

➥ Следна отворено пребарувачот и напишете https://192.168.1.1 и притиснете Enter.

➥ Сега внесете Стандардна корисничко име и лозинка (admin admin) ако не се менуваат. Или внесете го вашето корисничко име и лозинка.

Како да пристапите Циско рутер со користење 192.168.1.1

➥ Тоа ќе го отвори Cisco рутерот Админ страна.

➥ Now you can customize all your settings and also change WiFi password.

 

TP-LINK и рутер ВЛЕЗ

TP-LINK и рутер IP адреса 192.168.1.1.

Можете да го поврзете вашиот TP-Link рутер и компјутер со кабел за RJ45.

Следниот тип https://192.168.1.1 in browser and Press Enter.

Внесете корисничко име и лозинка.

 • IP адреса: 192.168.1.1 (или http://tplinkwifi.net)
 • Корисничко име: admin
 • Лозинка: admin / лозинка

TP-LINK и рутер ВЛЕЗ

Now go to поставката за безжична мрежа and change settings that you need.

 

D-LINK и рутер ВЛЕЗ

Прво на сите поврзете D-Link рутер со вашиот компјутер со Ethernet кабел.

Потоа Свртете на вашиот компјутер.

Сега се отвори веб пребарувач. Type http://192.168.1.1 или http://dlink рутер и притиснете Enter.

Логирајте се за да рутер D-Link се со корисничко име и лозинка на администратор.

D-LINK и рутер Најава

Ако влезете во првиот време, тогаш можете да кликнете на Setup и потоа оди на поставките за безжична мрежа.

Потоа можете да го поставувањето рачно или автоматски.

Како да се логирам на рутер NETGEAR

Најпрво, можете да се поврзете со рутер Netgear со вашиот Windows компјутер

Потоа отворете го пребарувачот и напишете https://192.168.1.1 и притиснете Enter.

Како да се логирам на рутер NETGEAR

Сега Внесете корисничко име стандардно Netgear рутер и лозинка.

Момци, ако не знаете стандардно корисничко име, лозинка, тогаш проверете нашата горната табела.

Оди на безжични поставки и да ги прилагодите поставките.

Завршни зборови

Мислам дека тоа треба да биде доволно информации во врска со 192.168.1.1 IP адреса стандардна рутер име & Лозинка. Се надевам дека сите видови на информации кои се корисни за вас, но ако се соочуваат со било каков проблем во однос на овој пост, тогаш Ве молиме да коментира за нас, ние ќе се обидеме да го решите вашиот проблем што е можно поскоро. Thanks for visiting our site.