Што е 192.168.0.0 IP адреса?

192.168.0.0 IP адреса

IP се залага за интернет протокол. Секоја мрежа има единствена IP адреса. Работниот опсег на IP адреса 192.168.255.255. IP содржи голем број на адреси, првиот број во опсег едноставно мрежа. На иста IP адреса им овозможува на различни уреди да се поврзат едни со други во иста мрежа.

Што е 192.168.0.0?

192.168.0.0

Подмрежа има три услуги IP адреси:

  • подмрежа IP,
  • IP multicast,
  • стандардно портал IP.

192.168.0.0 е подмрежа IP адреса во овој случај.

Нормално, повеќето уреди не ги користат 192.168.0.0 како IP адреса, бидејќи откако ќе се користи како IP адреса за одредена мрежа и ако admin се обидува да му ја додели 192.168.00 секој уред на мрежата како статична IP адреса, на целата мрежа ќе се исклучи додека уредот не е одвоен.

теоретски, 192.168.0.0 може да се даде на специфични уред, ако има многу голем спектар адреса. Тоа е причината зошто нормално не се користат уреди со IP адреса завршува со нула.

Постојат голем број на различни 192.168.0.0

Големината на 192.168.0.0 мрежа зависи од одбраната на одбраната маска на мрежа.

Има 3 различен спектар наведени подолу:

  • 168.0.0/16: тоа се движи од 192.168.0.0 до 192.168.255.255 со околу 65,534 Домаќините.
  • 168.0.0/18: тоа се движи од 192.168.0.0 до 192.168.63.255 со околу 16,382 Домаќините.
  • 168.0.0/24: тоа се движи од 192.168.0.0 до 192.168.0.255 со околу 254 Домаќините.

рутери, на широкопојасен интернет се користи дома работи на 192.168.0.0 мрежа обично имаат 192.168.0.0/24 како и нивните конфигурација, со тоа мислам дека тие најчесто се користат 192.168.0.1 како и нивните локални портал адреса.

 

како 192.168.0.0 работи?

На децимална нотација се конвертира во човечки читлив формат од бинарни броеви. Бинарната изгледа како (11000000 10101000 00000000 00000000).

Пинг тестови или кои било други врски од интернет или други надворешни мрежи на приватните IPv4 мрежна адреса не може да се изнесе за да го.

Може ли да го доделите 192.168.0.0 на мрежна картичка на мојот компјутер или лаптоп?

Не! Вие не може да му ја додели оваа адреса на било која мрежа уред (дури и на вашиот рутер) бидејќи во овој случај вашата мрежа може да функционира лошо и може да најдете различни мрежни проблеми поврзани со. Најблиската пример: Вашиот уред може да не е достапен во текот на LAN (локална мрежа).

Завршни зборови

Мислам дека тоа треба да биде доволно информации во врска со 192.168.0.0 IP адреса стандардна рутер име & Лозинка. Се надевам дека сите видови на информации кои се корисни за вас, но ако се соочуваат со било каков проблем во однос на овој пост, тогаш Ве молиме да коментира за нас, ние ќе се обидеме да го решите вашиот проблем што е можно поскоро. Ви благодариме за посетата на нашиот сајт.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *